24/7 helpdesk op Bali
Persoonlijke service
Van villa tot excursie
Al 10 jaar Bali specialist
wat te doen op bali

Wat te doen in Lovina

Wat te doen in Lovina

Lovina is een klein dorpje wat ligt aan de noordkust van Bali. Hier kunt u nog het échte Indonesië vinden. De restaurantjes zijn lekker en héél betaalbaar. Prettig om ook even de minder toeristische kant van Bali te bezoeken. Daarnaast ligt Singaraja niet zo ver van Lovina vandaan (de oude hoofdstad van Bali). 

Dolfijnen spotten

Als u een villa huurt bij Bali Bungalow Rent kunt u opgehaald worden door een bootje in de vroege ochtend (rond 06:00). Dit bootje haalt u op achter uw villa, op het strand dus. Deze bootjes zijn échte indonesische vissersbootjes, dat is al een beleving op zichzelf. Maar als u dan de dolfijnen in de zee ziet en ook de zon op ziet komen maakt dit het tot een prachtige belevenis voor jong en oud. 

Wandeling door de Mayong rijstvelden

Deze wandeling van zo’n 4 kilometer is écht een aanrader als u in Lovina verblijft. De wandeling brengt u naar de meest prachtige stukken bos met allerlei fruitbomen en mooie rijstvelden. De gids verteld u prachtige verhalen over allerlei vruchten en vegetatie waar u tijdens de wandeling langs loopt. Deze fijne en prachtige wandeling wordt afgesloten met een lunch/diner. Met een prachtig uitzicht kunt u genieten van heerlijke Indonesische gerechten. 

Dagje doorbrengen in een Balinese spa

Het is in de villa’s van Bali Bungalow Rent mogelijk om masseuses te laten komen. Maar het is ook heerlijk om een dagje naar een spa te gaan en je even lekker te laten verwennen. De Balinese massages zijn altijd een aanrader, maar iedere spa heeft ook verschillende spa-pakketten, ook wel special treatments genoemd. Iedere spa heeft een eigen folder met prijzen, pakketten en behandelingen. Onze voorkeur gaat uit naar de spa van The Lovina of een heerlijke massage bij Agung’s Massage & Salon.

Lokale pasar (markt) in Singaraja

Als u zich even tussen de locals wilt begeven is het leuk om in de ochtend naar de lokale markt te gaan in Singaraja. Hier is een échte indonesische ‘pasar’. U kunt hier verschillende soorten lokale fruit en groente vinden. Ook liggen hier de ‘ayam’ kippen voor het oprapen. Naast het bovenstaande is er ook heerlijke verse vis te vinden. Leuk om een keer te ervaren in geuren en kleuren!

Snorkelen bij Menjangan

Menjangan is een beschermd natuurgebied waar je prachtig kan snorkelen. Het is wel even rijden vanaf Lovina naar de opstapplaats voor Menjangan maar het is zeker de moeite waard. Het snorkelen is daar zo bijzonder omdat je over een soort van klif snorkeld. Het gaat daar plotseling stijl naar beneden. Je ziet er prachtige (grote en kleine) vissen. Tip: Als je een snorkelmasker hebt adviseren we zeker om deze mee te nemen!

Watervallen bij Lovina

De watervallen in het noorden van Bali zijn onevenaarbaar. Er staan er een aantal op ons lijstje waarvan wij vinden dat ze de moeite waard zijn. De mooiste watervallen in het noorden van Bali vind je hier!

×

Hallo!

Hoe kunnen wij u helpen? Klik op de naam of foto en stel uw vraag via Whatsapp.

× Hoe kunnen we helpen?