24/7 helpdesk op Bali
Persoonlijke service
Van villa tot excursie
Al 10 jaar Bali specialist
snorkelen bali

Snorkelen of duiken op Bali

Snorkelen of duiken op Bali

Bent u ook een liefhebber van snorkelen of duiken? Dan zijn er op Bali een aantal prachtige plekken die de moeite waard zijn om te bezoeken (onder water). 

Snorkelen of duiken bij Menjangan island

Dit is wel een échte snorkel ‘parel’ van Bali. Menjangan is een natuurgebied waar u vanaf het eiland Bali met een bootje naartoe gebracht wordt. Om te mogen snorkelen bij Menjangan (in het Indonesich ‘hert’ te danken aan de hertenpopulatie op het eiland) wordt entree geld gevraagd. Dit doen de bewoners van Bali om de biodiversiteit van de onderwaterwereld te beschermen. Het is een snorkelspot met prachtig koraal en een ‘muur’ die tot ongeveer 55 meter diep gaat. Je gaat plotseling van 2 meter diepte naar 55 meter diepte wat een bijzonder effect is. Het water is dan plotseling ook een stuk kouder. In de onderwater ‘muur’ zijn gesteente, grotten en koraal te zien waarlangs je ook prachtig kunt duiken. Hier zijn dus zowel snorkelaars als duikers te vinden, voor ieder wat wils dus! Het zicht in de onderwaterwereld van Menjangan island is ontzettend goed, ja kan zo’n 40 tot 50 meter ver zien. Je ziet in het ondiepe deel voornamelijk kleine vissen. Als je dieper gaat zullen er ook grote vissen zijn. Er zijn soms zelfs manta’s, rif haaien en walvishaaien te zien. Dit is sporadisch dus mocht het zo zijn dat je ze spot heb je mazzel! Menjangan island staat op nummer drie van de ‘Beste snorkelspots ter wereld’ van Discovery Channel. Zet deze spot dus op uw to do lijst ook al is het niet goedkoop!

Duiken naar het ‘USS Liberty wreck’

Dit is een van de mooiste duikspots van Bali, gelegen bij Amed. Naast het feit dat dit een van de meest bijzondere scheepswrakken is om in te kunnen duiken, is het ook bijzonder hoe dit schip precies daar terecht is gekomen. Het USS Liberty schip werd in 1942 geraakt door een Japanse torpedo en strandde aan de kust van Tulamben. Toen nog op het strand gelegen wrak nabij Amed kwam vervolgens weer in de zee terecht door de uitbarsting van Mount Agung in 1962. In de jaren daarna is het ‘USS Liberty werk’ een mooi plekje geworden voor koraal en prachtige kleine en grote vissen. Naast de verschillende soorten kleine en grote vissen zijn er geregeld haaien en roggen te zien. Het scheepswrak bij Tulamben ligt op ongeveer 30 meter diepte en is dus voornamelijk voor de meer ervaren duikers. Het zicht is bijzonder goed, dit komt door het kraakheldere water in Amed.

Naast het duiken naar het USS Liberty wreck is het ook heerlijk om vanuit Amed beach uw masker op te doen en vanuit daar heerlijk te gaan snorkelen. Ook zeker de moeite waard want er is in Amed ontzettend veel te zien onderwater.

Snorkel of duik met bijzondere vissoorten bij Padangbai

Padangbai is een van de beste snorkelplekken op Bali, het ligt ongeveer anderhalf uur rijden van Sanur of een uur rijden van Ubud. Padangbai is een geweldige snorkelplek voor gezinnen en/of beginnende snorkelaars dit komt omdat het water vrij rustig is. Het is een mooie mogelijkheid om het onderwaterleven op Bali te verkennen. Snorkelen is het gehele jaar mogelijk.

Snorkel met zeeschildpadden bij Gili Trawangan 

De grootste kans op het zwemmen met zeeschildpadden is bij Turtle point op Gili Trawangan. Turtle point ligt aan de oostkust van Gili Trawangan. Maar er is meer te zien dan alleen zeeschildpadden. Dit gebied staat namelijk ook bekend om het mooie kleurrijke koraal. De locals noemen het ook wel ‘koraaltuinen’. Een prachtig stuk koraal vind je aan de oostkust van Gili Meno (1 van de 3 Gili eilanden tussen Lombok en Bali). Dit is een plek die je niet kunt bereiken vanaf het land. Het voordeel hiervan is dat het dus lekker rustig is!

×

Hallo!

Hoe kunnen wij u helpen? Klik op de naam of foto en stel uw vraag via Whatsapp.

× Hoe kunnen we helpen?